I forrige uke bakte jeg faktisk brød! Fant oppskriften i denne boka og den går som følger:
1 1/2 liter lunket vann
50 g gjær
3 ts salt
2 ss olivenolje
1 kg sammalt hvete, fin
300 g sammalt rug, fin
300 g sammalt rug, grov
2 dl hvetemel
2 dl hvetekli
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
Rør ut gjæren i vannet og bland i resten av ingrediensene. Elt deigen godt i ca. 5 min. Dekk til med plast og la deigen heve i 1 time. Slå den så ned, og la den heve videre i 30 minutter. Ta deigen ut på en melet arbeidsbenk og elt deigen godt. Del den i tre og form til brød- Legg brødene i smurte former. Dusj lett med vann og dryss over litt sammalt mel. Skjær et snitt på toppen av brødet. Dekk til å la brødene etterheve i 30 min. Varm ovn til 200 grader. Stek brødene på nederste rille i 60 - 70 minutter. Avkjøl på rist.
Hevinga var litt anerledes enn jeg er vant til, og jeg ble ganske demotivert av at deigen var så klissete. Så da brøene stod i ovnene, hadde jeg ikke de høyeste forhåpningene. Men brødene ble kjempegode og saftige og gikk unna veldig fort. Det ble tre brød, så vi frøys ned det ene. Frister til gjentakelse!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar