18.07.2011

Blåbærmuffins

Jeg har en stor svakhet for muffins, og blåbærmuffins er inget unntak. Så etter mye blading fram og tilbake i Kakeboken til The Hummingbird Bakery, ble det blåbærmuffins som søndagskos.



360 g hvetemel
370 g sukker
1 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
3,75 dl kjernemelk (skummet kulturmelk)
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
70 g smeltet, usaltet smør (jeg brukte salta smør og droppa den ekstra teskjeen med salt)
250 g blåbær


Forvarm ovnen til 170 C.
Ha mel, sukker, salt, bakepulver og natron i en kjøkkenmaskin (eller bruk elektrisk håndmikser) og kjør på lav hastighet (skjønte ikke poenget med dette, så blanda like så godt med en skje...).
Ha kjernemelken, egget og vaniljeekstrakten i en mugge og bland sammen. Hell det forsiktig over i melblandingen og kjør til alt er blandet.
Tilsett det smeltede smøret og kjør på middels hastighet til deigen er jevn og glatt.
Til slutt blander du forsiktig inn blåbæra med en tresleiv til de er jevn fordelt.
Bruk en skje til å fylle formene 2/3 og stek dem i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gyllenbrune og har en svampeaktig konsistens. Det skal ikke være kakerester igjen på en kakenål/gaffel. La muffinsene hvile litt i brettet før du har dem over på en rist for avkjøling.


































Som dette (bildet over) skulle de egentlig se ut, men mine ble litt mer gråaktige. Det er uansett smaken som teller, og den var upåklagelig!
























The Hummingbird Bakery - Kakeboken har så sinnsykt mange fristelser! Her er forsiden og én av det mange kakene:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar